Kryetari i Komitetit për Punë të Jashtme të BE: Ditë e keqe për Europën, dështuam!


Pas shtyrjes së fillimit të negociatave të pranimit në BE me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, Kryetari i Komitetit për Punë të Jashtme David McAllister deklaroi se kjo është një ditë e keqe për Evropën.

Ndër të tjera ai ka deklaruar se Be ka dështuar për të përmbushur angazhimet e saj kur partnerët dorëzojnë të tyren.

"kjo është një ditë e keqe për Evropën, e cila u ndërtua në tejkalimin e ndarjeve të brendshme dhe të jashtme. Bashkimi Evropian nuk ishte në gjendje të tregojë lidership, kurajo dhe vizion strategjik. Mosarritja e vendimeve të guximshme dëmton stabilitetin, parashikueshmërinë dhe besueshmërinë e BE-së në sy  të partnerëve dhe miqve tanë.

 Ne kemi dështuar në një provë të aftësisë së BE-së për të përmbushur angazhimet e saj kur partnerët tanë dorëzojnë të tyren.  Duke mos arritur të njohë udhëheqjen vizionare dhe reformat e dhimbshme, të thelluara dhe të përmbushë premtimet tona, BE rrezikon të heqë dorë nga leva e saj dhe të sinjalizojë që aktorët e tjerë janë të lirë të ndjekin axhendën e tyre në rajon.

 Mosvendimet tona kanë dështuar miqtë dhe aleatët tanë evropianë.  Dritarja e mundësive e hapur nga marrëveshja historike e Prespës dhe reformat gjyqësore në Shqipëri tani po mbyllet.

 Sot, një pakicë e vogël në Këshill është përgjegjëse për faktin se Evropa del e ndarë, në vend që të përparojë unitetin dhe pajtimin në Ballkanin Perëndimor.  Këto shtete anëtare kanë diskredituar gjithashtu qëndrimin e Parlamentit Evropian, i cili mbështet hapjen e pakushtëzuar të negociatave."


Lajmi kryesor:

Liderët e BE pa vendim për negociatat! Macron veto Shqipërisë e Maqedonisë së Veriut...Zgjerimi 'shtyhet' në 2020


  • Sondazhi i ditës:

    Vrasje, atentate, plagosje! A ju duket shqetësuese situata kriminale në vend?×

Lajmi i fundit

John

E gjithë Delvina në zi për vdekjen e të miturit, Rama anulon vizitën