Lamtumirë kafe!

Lamtumirë kafe!
LONDER - Në një studim të kryer nga një grup kërkuesish në kopshet botanike mbretërore te Kwe, në Britanin e Madhe, deri në fund të shekullit, ngrohja globale do mund të sjell me shumë mundësi zhdukjen e bimës së eger së Kafes Arabika.

Përzierja Arabika, e cila është kafja më e vlerësuar nga njohësit, do mund të zhduket brenda vitit 2080. Kjo si rrjedhojë e ndryshimeve klimaterike.

Kafja Arabika rritet në terrene të pasur me minerale me origjinë vullkanike, midis 600 dhe 2000 metra lartësi.

Ajo ka një aromë të fortë pasi përmbanë vajra në sasi dhe nga më të rafinuarit, është më e ëmbël pasi ka sheqer dhe më pak i athët pasi ka një përqindje kafeine të ulët.

(bi.ka/Shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se vendosja e fashës 800 kWh do të sjellë kursim të energjisë?×

Lajmi i fundit

'Nëse lojtarët nuk dinë të shtyjnë topin në portë, nuk është faji im', Reja: Nëse jam unë problemi, presidenti të ma thotë

'Nëse lojtarët nuk dinë të shtyjnë topin në portë, nuk është faji im', Reja: Nëse jam unë problemi, presidenti të ma thotë