Lindita Nikolla prezanton
shkollat me renditjen më të mirë

Lindita Nikolla prezanton<br />shkollat me renditjen më të mirë
Drejtoria Arsimore Rajonale e Tiranës ka bërë analizën vjetore për 2016-ën ku ka prezantuar shkollat me renditjen më të mirë sipas kartës së performancës. Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla, u shpreh gjatë takimit se ky është viti ku janë marrë më tepër frytet e reformave në arsim.
 
Drejtoria Arsimore Rajonale e Tiranës në analizën e punës së saj një vjeçare rinkofiromoi edhe një herë se Tirana është qyteti që ka numrin më të madh të institucioneve Arsimore, 256 të tilla.

Rrjedhimisht dhe numrin më të madh të nxënësve në institucionet publike dhe private, me 89.949 nxënës. Në fjalën e saj ministrja e arsimit dhe sportit, Lindita Nikolla, publikoi edhe renditjen e shkollave të dala nga karta e performancës.

“Karta e performancës ka sjellë si shkollat më të vlerësuara Jeronim de Radën, Emin Durakun, Edit Durhamin, Sami Frashërin, Ismail Qemalin, Qemal Stafën, etj. Në tregues të posaçëm, kjo është edhe një herë dëshmi tjetër e progresit të bërë. Jam shumë e mbresuar pozitivisht të karta e performancës është kthyer në një sistem profesional standard treguesit të matshëm për të matur punën e shkollave dhe për t’i bërë ato edhe më komptetitive me njëra-tjetrën”, u shpreh ministrja.
 
Drejtoresha e Drejtorisë Arsimore Rajonale Arjola Byzyka vuri theksin tek Reformimi i kurrikulës së gjimnazit, si dhe arsimit parashkollor.

“Fillohet që nga trajnimi i burimeve njerëzore dhe në Tiranë 850 mësues dhe drejtues u trajnuan për arsimin fillo duke qenë se ky ishte hapi i parë i zbatimit të kurrikulës e më pas u 1150 mësues e drejtues u trajnuan në vitin 2016-2017 të cilët u pasuan edhe me mësues të tjerë që ishin pjesë e armatës së sistemit të gjimnazit”, tha Arjola Byzyka.

Përgjatë këtij viti prioritet i DAR Tiranë ka qënë Organizimi i orëve të hapura në shërbim të nxënësit, mësuesit, por edhe të prindërit. Sot në Tiranë janë 17 shkolla të cilat funksionojnë si Qendra Komunitare.

Redaksia Online
Al.N/Shqiptarja.com

  • Sondazhi i ditës:

    A e zgjidh problemin me shqiptarët në Britani vizita e Ramës në Londër?×

Lajmi i fundit

Marrëveshja SHBA-Kanada, synon t'i japë fund kalimeve të emigrantëve mes të dy vendeve

Marrëveshja SHBA-Kanada, synon t'i japë fund kalimeve të emigrantëve mes të dy vendeve