Meta i jep shtetësinë shqiptare ish-presidentes së Kosovës, Atifete Jahjaga (Dekreti)

Ish-presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga

Atifete Jahjaga, ish-presidente e Kosovës ka marrë shtetësinë shqiptare. Dekreti është firmosur është kreu i shtetit Ilir Meta dhe sipas njoftimit të publikuar në faqen zyrtare të Presidencës, hyn në fuqi menjëherë.  

Jahjaga, e lindur në Gjakovë, ishte presidentja e katërt e Kosovës dhe e para presidente femër e cila mbajti detyrën e lartë shtetërore për 5 vite, 2011-2016. 

Dekreti i Metës:

DEKRET
Nr. 10879, datë 19.9.2018
PËR DHËNIE TË SHTETËSISË SHQIPTARE
Në mbështetje të nenit 92, pika “c”, dhe nenit 93, të Kushtetutës, si dhe nenit 9, pika 7, e nenit 20, të
ligjit nr. 8389, datë 5.8.1998, “Për shtetësinë shqiptare, të ndryshuar,

DEKRETOJ:
Neni 1
I jepet shtetësia shqiptare, me kërkesë të tij, personit të mëposhtëm:
Atifete Ibrahim Jahjaga

Neni 2
Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.
PRESIDENTI I REPUBLIKËS
SË SHQIPËRISË
Ilir Meta

  • Sondazhi i ditës:

    A duhet të rikthehen studentët në auditore dhe t'i jepet fund mësimit online?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Mark Marku rrëzon vettingun në PD