POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

MPJ zgjeron gamën e shërbimeve/ Shqiptarët mund të tërheqin certifikata në këto 12 shtete

Ministria e Punëve të Jashtme

Zgjerohet gama e shërbimeve konsullore nga të cilat përfitojnë shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë vendit. Ndërsa deri më tani ka qenë Italia ku shqiptarët kishin mundësi të merrnin cerifikata personale apo familjare, tani e tutje janë dhe 12 shtete të tjera që afrojnë këtë shërbim.

Kështu nga ky shërbim do të përfitojnë shtetasit shqiptarë që jetojnë në Austri, Bullgari, Çeki, Hungari, Kosovë, Kroaci, Japoni, Mal i Zi, Rumani, Sllovaki, Zvicër dhe Ambasada e Ankarasë dhe Konsullata e Stambollit. Lajmi është bërë i ditur nga Ministria e Punëve të Jashtme. 

12 SHTETET QË E OFROJNË SHËRBIMIN:
Austri-Vjenë
Bullgari- Sofje
Çeki- Pragë
Hungari- Budapest
Kosovë- Prishtinë
Kroaci- Zagreb
Japoni- Tokio
Mal i Zi- Podgoricë
Rumani- Bukuresht
Sllovaki- Bratislavë
Zvicër- Bernë
Turqi- Ambasada Ankara+Konsullata Stamboll

l.q.
Komento