Ndotja e mjedisit, 10%
e grave lindje parakohe

Ndotja e mjedisit, 10% <br />e grave lindje parakohe
Në dy vitet e fundit, rreth 10 për qind e grave në vendin tonë kryejnë lindje të parakohshme, nga 7 për qind që vërehej më parë.

Drejtoresha e Maternitetit “Koço Gliozheni” në Tiranë, Rubena Moisiu tha për mediat se kjo përqindje është rritur si pasojë e ndotjes së mjedisit dhe rritjes së moshës së lindjes.

Por lindjet parakohe janë një prej shkaqeve të vdekshmërisë foshnjore. Mjekja gjinekologe rendit disa prej rreziqeve që prekin foshnjën pas lindjes dhe që mund t'i shkaktojnë asaj vdekjen.

Në konferencën e 6-të ndërkombëtare të perinatologjisë mori pjesë dhe ministri i Shëndetësisë, Vangjel Tavo.

(ad.ti/shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    A e zgjidh problemin me shqiptarët në Britani vizita e Ramës në Londër?×

Lajmi i fundit

Marrëveshja SHBA-Kanada, synon t'i japë fund kalimeve të emigrantëve mes të dy vendeve

Marrëveshja SHBA-Kanada, synon t'i japë fund kalimeve të emigrantëve mes të dy vendeve