Nis intervistimi i kandidatëve për në Gjykatën Kushtetuese

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi nis sot intervistimin e kandidatëve për në Gjykatën Kushtetuese dhe Inspektoratin e Lartë të Drejtësisë.

I pari që ka dalë para Këshillit, është prokurori i Krimeve të Rënda, Besnik Muçi, i cili kandidon për një vend në Gjykatën Kushtetuese. 

Besnik Muçi e ka nisur karrierën në vitin 2002 në Prokurorinë e Tiranës. Në vitin 2007, Muçi kaloi në Policinë e Shtetit ku mbajti postin e drejtorit të Drejtorisë kundër Krimit Financiar deri në gusht të vitit 2008. Prej asaj kohe, ai ushtron detyrën e prokurorit në Prokurorinë e Krimeve të Rënda.

Gjykata Kushtetuese aktualisht ka vetëm një anëtar, Vitore Tushën.

m.v./b.ha./Shqiptarja.com
Komento