POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ortekë dhe dëborë mbi 70 cm, ARRSH jep njoftimin për rrugët problematike në vend

Foto ilustruese

Autoritetit Rrugor Shqiptar ka bërë një njoftim lidhur me gjendjen e akseve kryesore të vendit. Në njoftim thuhet se në rajonin jugor po vazhdohet nga puna për pastrimin e dëborës dhe për shpërndarjen e kripës.

Ndërsa në rajonin verior ka pasur reshje bore me intensitet të lartë ku trashësia shkon mesatarisht 30-70 cm duke shkatuar edhe rënie ortekësh. Për shkak të vazhdimit të reshjeve të borës dhe temperaturave të ulëta, akset qarkullohen me zinxhir. 

NJOFTIMI I PLOTË: 

Në Rajonin Jugor Gjirokastër: Gjatë ditës ka pasur reshje bore në Qarkun e Korçës. Është punuar dhe vazhdon të punohet për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës, por qarkullimi kryhet me zinxhir në akset e mëposhtme:

- Në rrugën e Dardhës
- Volare-Erind-Çajup
-Segmenti fundor i rruges Berat-Gllavë

Aksi kryesor Qafë Thanë-Pogradec-Korçë-Kapshticë qarkullohet pa zinxhir:

- Në Qarkun e Fierit qarkullimi rekomandohet me kujdes për shkak të lagështirës në rrugë.

Në Rajonin Verior Shkodër: Ka pasur reshje bore me intensitet të lartë. Trashësia mesatarisht 30-70 cm. Për shkak të vazhdimit të reshjeve të borës dhe temperaturave të ulëta, akset qarkullohen kryesisht me zinxhir. 
Kontraktorët kanë punuar dhe vazhdojnë të punojnë për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës.
Të gjitha akset e mëposhtme rekomandohen të qarkullohen me zinxhir:
- Rruga Koplik-Bogë, Dedaj-Razëm 
- Qafë Lac-Koman
- Ura Matit-Rreshen, Shpal-Ura e Repsit 
- Ura Kukës-Krume dhe Plepa-Kam
- Kuben-Vasie
- Kukës-Bushtricë
- Kukës-Ura e Zapodit

- Në akset e mëposhtme trashësia e borës është rreth 70 cm , ka rënie ortekësh, në dy vende, gjë që ka sjellë bllokimin e aksit. Është njoftuar Policia Rrugore për mosqarkullimin në këto akse.
- Bajram-Curri-Valbonë
- Qafë Mali-Fierze

Në të gjithë akset e Peshkopisë qarkullimi bëhet me zinxhir
- Qafë Drajë, Peshkopi-Ushtelence, Trebisht-Doganë
- Ura Cerenecit - Steblevë dhe Trebisht-Dogane etj.
- Skuraj - Burrel - Peshkopi
Në aksin Lezhë-Shkodër qarkullimi kryhet pa zinxhir dhe pjesërisht me zinxhir qarkullohet në aksin Shkodër-Hani i Hotit-Tamarë.

Në Rajonin Qendror Tiranë: Temperaturat kanë qenë të ulëta dhe ka pasur reshje bore. Është punuar nga kontraktorët për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës.
Të gjitha akset e mëposhtme qarkullohen me zinxhir. 
- Akset Dajtit 
- Qafë Priskë-Shëngjergj-Qafë Mollë
- Krujë-Sarisalltik
- Aksi Librazhd-Stebleve i kalueshëm pjeserisht me zinxhire,

Ne akset e tjera të këtij rajoni qarkullim i kryhet normalisht pa zinxhir. Ka reshje të pakta shiu.
- Qafë Krrabë qarkullohet pa probleme.

Akset e Dardhës
Volare-Erind-Çajup
Berat-Gllavë

ke.mu.
Komento