POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Për herë të parë pas 50 vitesh, “Vogue” i dedikon kopertinën një transgjinori

Modeli Krow Kian, modeli transgjinor

Për herë të parë gjatë 50 viteve që është në treg revista e njohur ndërkombëtare ka nëq kopertinën e saj një model transgjinor. Bëhet fjalë për kanadezin 25-vjeçar Krow Kian. “Tgcom” shkruan se Kian është fotografuar për numrin e shkurti të revistës “Uomo Vogue”, nga artisti dhe fotografi Collier Schorr.

Jam i lumtur të përfaqësoj komunitetin LGBT, duke mishëruar një model me të cilin trasgjinorët mund të identifikohen,”- ka treguar modeli. E ndërsa artisti Schorr është shprehur se modeli është shembulli perfekt i mashkullit të lidnur për të qenë femër.

Në një farë mënyrë fotografia është një përkthim. Krow është një qenie humane e shkëlqyer, dhe në foto, aspirimi për t’u kthyer në mashkull ndërvepron me mentalitetin e asaj që ka lindur femër,”- shprehet ai.

Prezantimi i kopertinës nga "L'uomo Vogue"

fl.mi.
Komento