Për herë të parë përgjime telefonike ndaj pasurisë së grupeve kriminale pa autorizim të gjykatës

1574697972_pergjime.jpg

Për herë të parë ligji Anti KÇK i jep të drejtën policisë të kryejë përgjime pa pasur autorizim nga gjykata por vëtëm nga prokurori. Përgjimet bëhen për efekt parandalues dhe fokusohen vetëm në fushën e hetimit të pasurisë. Këto përgjigme nuk mund të përdoren për të tjera qëllime në gjyq dhe prokurori ka të drejtë edhe t'i asgjësojë pjesërisht, lexohet ne draft, dhe nuk kanë vlerë si provë gjyqësore

"Strukturat e Policisë së Shtetit do të kryejnë përgjim parandalues të telekomunikacioneve, kur prej tyre administrohen indicie për kryerjen e veprave penale që parashikohen në objektin e ligjit.

Autorizimi jepet nga drejtuesi i prokurorisë mbi bazën e kërkesës së bërë nga struktura e policisë.

Procedura standarde e punës për përgatitjen e kërkesës për këtë lloj përgjimi përcaktohet nga Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit,. 

Përgjimet e autorizuara sipas këtij neni mund të përdoren ekskluzivisht vetëm për qëllimet dhe vazhdimin e gjurmimit (hetimit) dhe nuk kanë vlerë si provë gjyqësore.

Të gjitha përgjimet duhet t'i përcillen prokurorit, i cili autorizon veprimet e përgjimit dhe gëzon të drejtën e asgjësimit të tyre, qoftë edhe pjesor", thuhet në draft.


Lajmi kryesor:

'Anti-KÇK', njësi policore kundër krimit e terrorizmit! Përgjime pa vendim gjykate, do u shemben vilat e konfiskuara /Video


G.M./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A i ka përmbushur pritshmëritë Reforma në drejtësi?×

Lajmi i fundit

John

INSTAT: Në katër muaj tregtia e mallrave bie me 8.7%, transporti më i madh në rrugë detare e tokësore