Qeveria vendos: Në fillim të nëntorit marrim 700 mln euro borxh

Qeveria ka vendosur ditën e  sotme se shuma që do të dal në tregun ndërkombëtar për eurobondin do të jetë 700 mln euro. Shqipëria do të dalë në treg në fillim të nëntorit. Gjithashtu sot u vendos marrja  e një granti nga Gjermania për zhvillimin e qëndrueshëm rajonal duke nxitur punësimin dhe arsimin profesional.

“Janë miratuar dy projekteve vendime, një në lidhje me eurobondin dhe vlerën e tij që pritet të dilet në treg në fillim të nëntorit me një vlerë prej 700 mln euro. Data nuk është vendosur ende dhe të dalim në treg në ditët më të përshtatmë ku do të jetë dhe norma e interesit më e përshtatshme. Projektvendimi i dytë ka të bëjë më nxitjen e punësimit, arsimit profesional dhe zhvillimit ekonomik të biznesit të vogël. Një grant nga Gjermania prej 1.25 mln euro synon zhvillimin e qëndrueshëm rajonal”, tha Delina Ibrahimaj.


Lajmi kryesor:

Qeveria vendos: Marrim 700 mln euro eurobond! Në nëntor banesat e rindërtuara kalojnë në pronësi të qytetarëve! Të para i marrin familjet në nevojë, të tjerët me short publik


/r.k./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A duhet të ketë një Paketë të dytë të Rezistencës Sociale?×

Lajmi i fundit

John

Qytetarët në Maqedoninë e Veriut në protestë, kundër propozimit francez për integrimin në BE: Ultimatum? Jo faleminderit