Rama prezanton platformën e re të komunikimit brenda PS: Presim opinione nga anëtarësia për kandidatët për deputetë në çdo qark! Vlerësimi me pikë (VIDEO)

Kryeministri Edi Rama ka prezantuar këtë të dielë (5 tetor) platformën online të komunikimit brenda Partisë Socialiste.
Sipas tij, kjo do të lidhë në kohë reale të gjithë anëtarët e PS-së për të biseduar mbi mbarëvajtjen e partisë. Rama tha se ky do të jetë mekanizmi kryesor për vlerësimin e kandidatëve për deputetë në çdo qark. 
Çdo anëtarë partie do të bëjë vlerësimin me anë të pikëve nga 1-5 të cilat do të merren në konsideratë për përzgjedhjen përfundimtare të ekipit përfaqësues. Vlerësimi nga çdo anëtar do të jetë anonim, ndërkohë që Rama tha se afati për këtë do të jetë fundi i nëntorit.
Secili prej anëtarëve do të pajiset me kredencialet dhe çelësin e tij që do të mundësojë futjen në këtë platformë. Këto do tu dërgohen të gjithëve me postë, jo vetëm brenda Shqipërisë por edhe atyre jashtë vendit.

"Një proces modernizimi të komunikimit të brendshëm të partisë dhe me këtë rubrikë të parë hapim platformën e re digjitale që është një platformë inovative që krijon një hapësirë të përbashkët të një komunikimi të shpejtë brenda familjes politike ku çdo anëtarë ka një akses përmes një çelësi personal në këtë platformë. Mund të marrë pjesë në të gjitha proceset brenda platformës që nga vlkerësimi i deputetëve tek diskutimet e brendshme, proceset e ndërveprimeve në funksion të marrjes në kohë reale të informacionit nga qendra. Të shkëmbimit në kohë reale me qendrën, të ndjekjes së aktivitetit sipas çdo bashkie, përmes telefonit apo kompjuterit më të afërt. Dhe të kenë mundësi për të adresuar drejtëpërdrejtë deputetin, kryetarin përfshirë dhe  Është një hap i parë që do ndiqet nga hapa të tjerë sipas një plani që kurorëzohet në 25 prill. Procesi dhe ndërveprimi vijon dhe më tej. E gjithë jeta e partisë të marrë një hov të ri dhe të gjallërohet më tej pa pasur nevojë për mbledhjen e rradhës nga partia. Deputetët të jenë të parët që të marrin informacionet. Të ketë më shumë vëmendje lidhur me vërtetësinë e një informacioni. Kjo është e rëndësishme se këta janë njerëzit në vijën e parë. PS ka një mbështetje që shkon disa fish përtej kufijve të anëtarësisë. Por është anëtarësia që ka barrën të bëjë urën mes partisë dhe publikut. Kjo platformë është një mekanizëm që rrit respektin për çdo anëtare të partisë në konkretizimin e peshës dhe fuqisë të çdo anëtari. Ky është hapi i parë. Duam të përfshihen në këtë proces jo vetëm anëtarët e partisë brenda Shqipërisë por edhe ata jashtë.

Të gjithëve do ju shkojë një letër me postë me çelsin përkatës individual. Në këtë proces presim një intensifikim të komunikimit me përfaqësuesit. Mundësia për të shfrytëzuar hapësirën që krijon teknologjia është e jashtëzakonshme dhe zhvillimi i komunikimeve jo vetëm me shkrim por edhe i komunikimeve me grupe përmes videokontakteve është patjetër një hapësirë e mrekullueshme që krijohet. Ne duhet të bëjmë këtë proces për të dëgjuar çdo anëtare partie lidhur me deputetët në qarkun e vetë. Çdo anëtar do japë një vlerësim me pikë nga 1-5 si e sheh çdo deputet pas kësaj periudhe përfaqësimi bazuar në mbështetjen ai ose ajo ka dhënë.Këto vlerësime do na ndihmojnë për të kuptuar nivelin e marrëdhënieve mes deputetëve dhe anëtarëve të partoisë dhe krijimin e skuadrës që do të na ndihmojë në zgjedhjen më 25 prill. Në ditët në vijim do hapim një proces tjetër sërish përmes platformës së PS. Do jenë ndarë në dy grupe lidhur me deputetët që njerëzit duan.

Këtu nuk do të shohim krah, kush është kush, do i japim mundësi të gjithëve që do japin opinione për figura që tërheqin vëmendjen dhe që kanë mbështetje në komunitete të ndryshme për të pasur një mundësi vlerësimi në shkallë të gjerë. Për të mos e lënë zgjedhjen e skuadrës së re në kanalet e vjetra të komunikimit. Do jetë një proces i hapur dhe do na krijojë një zgjedhje më të gjerë. Duke qenë se nesër konkretizojmë në Kuvend listat e hapura. Të gjithë kandidatët janë pontecialisht të zgjedhshëm ne na duhet që minimalisht ta dyfishojmë skuadrën. Sot kemi një skuadër me 74 deputetë. Sot kjo do të ndryshojë rrënjësisht duam që të jemi sa më të përputhur me opinionin në çdo qark lidhur me skuadrën që do nxjerrim në fushë. Duam dhe një vlerësim për deputetët aktualë. Do të jetë një vlerësim konfidencial, i fshehtë, i garantuar plotësisht në raport me çdo njërin në mënyrë që gjithsekush ta bëjë vlerëismin e vetë pa pasur asnjë ndjesi pasigurie se vlerësimi i tij do të shihet nga ata që do të vlerësohen dhe kjo mund të krijojë problme në aspektin shoqëror. Do të jetë një vlerësim që më pas do të analizohet nga vetë deputetët.

Afati që kemi lënë për këtë është një afat besoj i arsyeshëm, duke pasur parasysh se është një praktikë e re edhe nga pikëpamja e mënyrës dhe duke pasur eksperiencën e zhvillimeve dixhitale, ku njerëzit e kanë të thjeshtë, inercia i pengojnë që të përdorin shërbimet dixhitale. edhe pse numri i përgjithshwm i ndërveprime të qytetareve  që përdorin këto platofrma është rritur, ka plotë që shkojnë ti marrin këto shërbime duke ecur apo i kërkojnë këto shërbime duke kapur njërin apo tjetrin, ndërkohë që nuk është e nevojshme. Këto shërbime kanë të mirën që janë të pamanipulueshme. Afati që do të lëmë në këtë proces do të jetë fleksibël, ne kemi vendosur një afat paraprak fundin e nëntorit dhe më pas e gjithë struktura do të angazhohet të nxisë anëtartë e partisë të bëjnë veprimine tyre. Besoj se për ne është e mjaftueshme që brenda vitet të kemi një qartësi mbi skuadrën që kemi dhe mbi stolin potencial të rezervave që duhen ata kemi sa më shumë rezerva të reja për të futur në skuadër.  Dua të ftojë të gjithë anëtarët e PS të përfghsirë në këtë proes, letra e personalziuar është rrugën në një psje dhe ër një pjesë tjetër po vijon procesi i printimi, do të vijë me postë pë rtë pasur sigurinë e plotë që letra mëbrrin në desitnacion dheë të gjitëh të marrin celësin e tyre dixzhital dhe të fusin platformën e tyre në telefon. do më lejoni që ti jap taulantityi flajen  për të bërë plotësime" - tha Rama.


Lajmi kryesor:

PS platformë online për komunikimin me anëtarësinë/ Rama: Presim vlerësimin me pikë të tyre për kandidatët për deputetë! Drafti votohet nesër, kemi qenë shërbëtorë të 2 opozitave në këtë proces


E.M./b.ha./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Beteja për FSHF-në, a duhet të vijojë Armand Duka të drejtojë futbollin në vend?×

Lajmi i fundit

John

Veliaj, mesazh Dukës: Askush s'mund të jetë i paprekshëm kur abuzon me fondet! Mund të jesh i famshëm si Platini dhe Blatter, por duhet të japësh llogari