Sondazhi në Report Tv/ Nëse votohet sot, 50.9% e zgjedhësve do të hidhnin votën për PS-në! Berisha, forcë e dytë me 28%! Rritje PD e Bashës

Sondazhi në Report Tv/ Nëse votohet sot, 50.9% e zgjedhësve do të hidhnin votën për PS-në! Berisha, forcë e dytë me 28%! Rritje PD e Bashës

Emisioni Repolitix

TIRANË-Nëse zgjedhjet do të mbaheshin sot (15 maj), Partia Socialiste do të fitonte një mandat të katërt. Sipas të dhënave të nxjerra nga sondazhi i Report Tv në bashkëpunim me sondazhistin e njohur Eduard Zaloshnja, të publikuar në emisionin ‘Repolitix’, PS del forcë e parë, ndërsa forcë e dytë del PD e Berishës.

Por nëse qytetarët do t’u drejtohen sot kutive të votimit, 50.9 e tyre do të votonin për Partinë Socialiste, ndërsa 28.8% e të anketuarve janë vendosur për votuar PD-në e Berishës. Sakaq PD-ja e Bashës ka një rritje. 7.4% e qytetarëve të vendosur do të votonin sot PD-në e Bashës. Partinë e Lirisë do ta votonin 3.9% në zgjedhje. Parti të tjera do të merrnin 9.1%.

Të pyetur në lidhje me takimin e Ramës në Athinë, 50% e qytetarëve e cilësojnë takimin si normal. Ndërkohë 19.9% e qytetarëve të pyetur e quajnë si provokim. Por 30.1% e tyre e mendojnë pak nga të dyja, pra edhe provokim edhe normal.

Pyetur për zhvillimet politike, 60.3% e qytetarëve mendojnë se opozita duhet të pranojë ftesën e kryeministrit Rama për bashkëpunim për një Komision të Posaçëm mbi reformën anti-korrupsion për integrimin e vendit, ndërsa 39.7% mendojnë se s’duhet ta pranojë. 

Shumica e dërrmuese e qytetarëve mendojnë se prokurorëve të SPAK duhet t’u shtohet edhe një mandat tjetër 9-vjeçar. Të pyetur në sondazhin e Report Tv, 75.3% e qytetarëve mendojnë se duhet shtuar, ndërsa 24.7% nuk mendojnë se duhet tu zgjatet mandatit.

Ka një rritje të vlerësimit pozitiv për punën e qeverisë, krahasuar me muajin prill. 25.5% të qytetarëve të pyetur thonë se kanë mendim pozitiv, krahasuar me 24.8% që ishin muajin e kaluar. Në total 40.5% e qytetarëve kanë mendim pozitiv për qeverisjen. Ndrësa sa i përket të pakënaqurve 29.5% mendojnë negativisht, krahasuar me 30.3% që ishin muajin e kaluar. Në total 60.3% e vlerësojnë negativisht punën e qeverisë. Rama vijon që të mbajë fronin si politikani për i preferuar për qytetarët shqiptarë, pas tij vjen Berisha, me një diferencë të theksuar.

*Sondazhi i Report Tv në bashkëpunim me autorin e sondazheve Eduard Zaloshnja realizua me 1200 banorë të rritur nga e gjithë Shqipëria të cilët janë kontaktuar me SMS të përzgjedhur në mënyrë të rastësishme. Ndërsa marzhi i gabimit +/- 3.1 %. Të ftuar në studion e 'Repolitix' me gazetarin Denis Minga për të analizuar shifrat e sondazhit të Report Tv në bashkëpunim me sondazhistin Eduard Zaloshnja ishin Arjan Galdini, Indrit Vokshi dhe Poli Hoxha.

Rendit zhvillimet sipas orarit:
Ora 23:04
Sondazhi i Report Tv/ Nëse votohet sot, 50.9% e zgjedhësve të vendosur do të votonin për PS-në! 28.8% për PD-në e Berishës

Nëse qytetarët do t’u drejtohen sot kutive të votimit, 50.9 e tyre do të votonin për Partinë Socialiste, krahasuar me 52.2% që ishte muajin e kaluar.

Këto janë të dhënat e sondazhit të Report Tv në bashkëpunimin me Eduard Zalonshnjen.

Ndërkohë 28.8% e të anketuarve janë vendosur për votuar PD-në e Berishës, krahasuar me 30.3% që ishin në muajin prill.

Sakaq PD-ja e Bashës ka një rritje. 7.4% e qytetarëve të vendosur do të votonin sot PD-në e Bashës, krahasuar me 4.9% që ishin muajin e kaluar.

Sakaq Partinë e Lirisë do ta votonin 3.9% në zgjedhje. Parti të tjera do të merrnin 9.1%.

Ora 22:56
Sondazhi i Report Tv/ Nëse zgjedhjet mbahen sot, PS parti e parë me 36.3%! PD e Berishës forcë e dytë

Nëse zgjedhjet do të mbaheshin sot (15 maj), Partia Socialiste do të fitonte një mandat të katërt. Në të dhënat e përftuara nga sondazhi i Report Tv në bashkëpunim me sondazhistin Eduard Zaloshnja, 36.3% e qytetarëve thonë Partia Socialiste, krahasuar me 34.8% të një muaji më parë.

Forca e dytë renditet PD e Berishës, ku 20.5% e qytetarëve të pyetur thonë se do të votonin PD-në e Berishës.

PD e Bashës një rritje të lehtë krahasuar me një muaj më parë. Konkretisht 5.3% e qytetarëve do të votonin sot për PD-në e Lulzim Bashës, krahasuar me 3.3%% që ishin në muajin prill.

Partia e Lirisë do të ishte alternativë për 2.8%, krahasuar me 2.5% që ishte një muaj më parë. Ndërsa parti të tjera do të votonin 6.5% e qytetarëve të pyetur, krahasuar me 6%.

Ndërkohë ka një rënie të qytetarëve që nuk duan të votojnë. 28.8% e qytetarëve janë përgjigjur se nuk duan të votojnë asnjë parti, nga 33.3% krahasuar me një muaj më parë.

Ora 22:46
Sondazhi i Report Tv/ Rama mbetet lideri i preferuar, por 33.5% nuk preferojnë asnjë politikan

Kryeministri Edi Rama vijon që të mbajë fronin si politikani për i preferuar për qytetarët shqiptarë. Kjo sipas të dhënave të sondazhit të Report Tv në bashkëpunim me sondazhistin e njohur Eduard Zaloshnja.

Krahasuar me muajin prill ka një rritje për pëlqyeshmërinë e Ramës. Konkretisht 43.3% e qytetarëve të pyetur në lidhje me politikanin e preferuar kanë zgjedhur kryeministrin Edi Rama, i cili vihet re se ka pësuar një rritje krahasuar me muajin prill, që ishin 42%.

Sali Berisha renditet pas Ramës, me një diferencë të theksuar. 15.5% e qytetarëve mendojnë pozitivisht, krahasuar me 16.5% që e vlerësonin një muaj më parë.

Pëlqyeshmëria e për Bashën vijon të mbetet e njëjtë, me vetëm 3.8% të qytetarëve. Rritje e lehtë për Ilir Metën. 2.8% e vlerësojnë pozitivisht, nga 2.5% që ishin një muaj me parë.

Por sërish një numë ri lartë qytetarësh nuk preferojnë asnjë prej liderëve kryesore të politikës në Shqipëri. 33.5% e qytetarëve nuk vlerësojnë pozitivisht asnjëri nga këta politikanë.

Ora 22:11
Sondazhi në Report Tv/ 75.1% e qytetarëve e vlerësojnë negativisht aktivitetin e opozitës

Aktiviteti i opozitës, ka një trend rritje të vlerësimit pozitiv nga qytetarët krahasuar me muajin prill, bazuar në të dhënat e sondazhit të përmuajshëm të Report Tv në bashkëpunim me Eduard Zaloshnjën. Por megjithatë shumica dërrmuese e shqiptarëve e vlerësojnë negativisht aktivitetin e opozitës.

Kështu 18.3% e qytetarëve vlerësojnë pozitivisht opozitën, rritje kjo krahasuar me 17.8% që ishte muajin e kaluar. Ndërsa 6.8% anojnë pozitivisht, krahasuar me 6% që ishin muajin prill.

Por sërish 75.1% e qytetarëve shqiptarë të pyetur, vlerësojnë negativisht punën e opozitës. Konkretisht 46.3% e vlerësojnë negativisht, krahasuar me 48%% që ishin muajin e kaluar. Ndërsa 28.8% anojnë negativisht, krahasuar me 28.3% që ishin muajin e kaluar.

Ora 21:51
Sondazhi në Report Tv/ Ja cili është vlerësimi i qytetarëve shqiptarë për punën e qeverisë Rama

Ka një rritje të vlerësimit pozitiv për punën e qeverisë, krahasuar me muajin prill. Këto janë të dhënat e sondazhit të Report Tv në bashkëpunim me sondazhistin Eduard Zaloshnja.

Kështu 25.5% të qytetarëve të pyetur thonë se kanë mendim pozitiv, krahasuar me 24.8% që ishin muajin e kaluar. Në total 40.5% e qytetarëve kanë mendim pozitiv për qeverisjen.

Sa i takon të pakënaqurve, shifrat janë në zbritje. Kështu 29.5% mendojnë negativisht, krahasuar me 30.3% që ishin muajin e kaluar. Në total 60.3% e vlerësojnë negativisht punën e qeverisë.

Ora 21:39
Sondazhi i Report Tv/ Një tjetër mandat 9-vjeçar për prokurorët e SPAK? Shumica dërrmuese e qytetarëve janë pro

Shumica e dërrmuese e qytetarëve mendojnë se prokurorëve të SPAK duhet t’u shtohet edhe një mandat tjetër 9-vjeçar.

Të pyetur në sondazhin e përmuajshëm në Report Tv në bashkëpunim me sondazhistin Eduard Zaloshnja, 75.3% e qytetarëve mendojnë se duhet shtuar, ndërsa 24.7% nuk mendojnë se duhet tu zgjatet mandatit.

Ora 21:19
Sondazhi i Report Tv/ Më shumë se 60% mendojnë se opozita duhet të pranojë ftesën e Ramës për një komision të Posaçëm anti-korrupsion

Partia Socialiste kërkoi pak ditë më parë një bashkim të forcave politike parlamentare për reformat anti-korrupsion dhe integrimin, teksa i shtriu dorën për bashkëpunim në një komision të posaçëm parlamentar të gjithë opozitës.

60.3% e qytetarëve mendojnë se opozita duhet të pranojë ftesën e kryeministrit për bashkëpunim, ndërsa 39.7 mendojnë se s’duhet ta pranojë. Këto janë të dhënat e nxjerra nga sondazhi i përmuajshëm në Report Tv, në bashkëpunim me sondazhistin e njohur Eduard Zaloshnja.

Ora 21:06
Sondazhi në Report Tv/ Takimi i Ramës në Athinë, normal apo provokim? Ja si përgjigjen qytetarët

Mes shqiptarëve që kishin mbushur plot sallën ‘Christmas Theater’ në stadiumin 'Galatsi' në Athinë, dhe flamujve kuq e zi që valëviteshin kryeministri Edi Rama në Athinë turin e takimeve me diasporën, ku edhe mbajti një fjalim.

Të pyetur në sondazhin e përmuajshëm në Report Tv në bashkëpunim me sondazhistin Eduard Zaloshnja në lidhje me takimin e Ramës në Athinë, 50% e qytetarëve e cilësojnë takimin si normal. Ndërkohë 19.9% e qytetarëve të pyetur e quajnë si provokim. 30.1% e tyre e mendojnë pak nga të dyja.

S.G/M.Q./Shqiptarja.com
Komento

KUJDES! Nuk do të publikohen komente që përmbajnë fjalë të pista, ofendime personale apo etiketime mbi baza fetare, krahinore, seksuale apo që shpërndajnë urrejtje. Në rast shkelje të rëndë të etikës, moderatorët e portalit mund të vendosin të bllokojnë autorin e komentit, të cilit do t'i ndalohet nga ai moment të komentojë te Shqiptarja.com

Komente

 • Tani: 16/05/2024 17:33

  Tani me lajmin qe do sjellin plera ne shqiperi une si solialist nuk e vitoj me kurre partine socialiste bisneset e perpunimit ti marrin lend te pare te paster si merr evropa me kokriza te vogla plastike

  Përgjigju
 • Nuriancenka: 16/05/2024 07:45

  Ne qofte mbehehete zgjwdhje shqiperi dhe kosove dhe partite politi zgjedhje lokale dhe evropiane ne shqiperi dhe ne amerike edi rama fatos nano vilson ameti ylli bufi erion veliah enerik mehmeti yll bufl filip skender shehu jlir hoxha ne kosove fiton albi kurti hasqim thaqi kadri veseli djali adem jashari adrian hoxha ramush ardinaj ne ameruke mbehete zgjedhje parlamentare ne amerike fiton bill kliton robet kenedi bert sander algor wlliam smill elisabeta dhe partia socialiste

  Përgjigju
 • fisnik: 15/05/2024 21:22

  Provokim thonë shpellaret e non grates dhe Like floririt...

  Përgjigju
 • Sondazhi i ditës:

  Zgjedhjet parlamentare 2025, sipas jush si duhet të votojë diaspora?×

Lajmi i fundit

Miratimi i rezolutës së Srebrenicës, Begaj: Vota e Shqipërisë konfirmon vlerat perëndimore! Masakra të tilla nuk duhet të përsëriten

Miratimi i rezolutës së Srebrenicës, Begaj: Vota e Shqipërisë konfirmon vlerat perëndimore! Masakra të tilla nuk duhet të përsëriten