Super Hëna blu u shfaq mbrëmë
eklipsi i rrallë në qiell/VIDEO

Super Hëna blu u shfaq mbrëmë<br />eklipsi i rrallë në qiell/VIDEO<br>
Mbrëmja e djeshme ishte e veçantë për shkak të fenomenit të jashtëzakonshëm të Super-Hënës ose siç njihet ndryshe Hëna Blu.
Kjo lidhet me distancën e Hënës nga Toka, e cila është më e shkurtër se mesatarja, konkretisht 356 mijë km, nga 384 mijë që është zakonisht.

Ky fenomen shfaqet u shfaq pas 150 vitesh, këtë herë u vu re ndryshimi i ngjyrës e cila ishte më e fortë. Në disa shtete si Australia, Kina, SHBA dhe Kanada është dukur qartë ndryshe nga Shqipëria e cila e ka parë vetëm 7% më të madhe dhe më të ndritshme se zakonisht.

  • Sondazhi i ditës:

    Qeveria shtyn zbatimin e fashës 800 kWh për çmimin e energjisë, mendoni se është zgjidhja e duhur?×

Lajmi i fundit

Akademia e Shkencave risjell për herë të dytë në Shqipëri një nga konferencat më mëdha të shkencës

Akademia e Shkencave risjell për herë të dytë në Shqipëri një nga konferencat më mëdha të shkencës