Taksa, 'dorëzohet' Serbia

Serbia është dorëzuar përballë moslëkundjes së kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, për të mos e hequr taksen e vendosur në masën 100% për çdo mall serb. Beogradi zyrtar ka hequr dorë  nga plani për ta çuar këtë vendim në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit.

 Lajmin e japin mediat kosovare, të cilat citojnë gazetën serbe Novosti. Në një artikull të detajuar, kjo e përditshme thotë se Serbia do të vijojë me kundërmasat ndaj mallrave të Kosovës.


“Në këtë situatë, Beogradi lihet vetëm të padisë Kosovën dhe paraqitja e Kosovës si person juridik në të drejtën ndërkombëtare, dhe me iniciativën e palës sonë, pa dyshim do të interpretohet si njohje e shtetësisë së saj,prandaj edhe opsioni i Arbitrazhit refuzohet”, shkruan Novosti. 

Ndërkohë, plani i kundërmasave nënkupton se dialogu mes të palëve, do ta përfshijë edhe këtë çështje

G.M./Shqiptarja.com
Komento