Testimi/ Vetëm 10 nga 47 këshilltarë ligjorë kalojnë testin e inteligjencës

Shkolla e Magjistraturës e Republikës së Shqipërisë

TIRANE-Në Shkollën e Magjistraturës në datë 7 dhe 8 maj 2018 u zhvillua procesi i testimit të aftësive profesionale të këshilltarëve ligjorë pranë Gjykatës Kushtetuese dhe Gjykatës së Lartë, ndihmësve ligjorë pranë Prokurorisë së Përgjithshme dhe gjykatave administrative, si dhe të inspektorëve në Këshillin e Lartë të Drejtësisë, të cilët nuk gëzojnë statusin e gjyqtarit dhe të prokurorit.

Nga 47 këshilltarë të Gjykatës Kushtetuese, të Lartë dhe Administrative vetëm 10 kanë kaluar testin e inteligjencës që kanë të drejtë për të vazhduar shkollën e magjistraturës nëse kalojnë edhe testin profesional.

37 të tjerët duhet të marrin 60% të pikëve për të mbajtur vendin e punës. Konkursi u zhvillua nga Shkolla e Magjistraturës në datën 7 dhe 8 maj ndërkohë që sot u shpallën rezultatet e testit profesional.

Dje pati akuza nga PD për testimin, pasi Strazimiri theksoi se po bëhen rekrutime korruptive në sistemin e drejtësisë, por Shkolla e Magjistraturës reagoi dje duke sqaruar se bëhet fjalë për testimin e aftësive profesionale të këshilltarëve ligjorë.

 

  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se Gjykata Kushtetuese do e shkarkojë presidentin Meta ?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Identifikimi biometrik krijon vonesa, në disa komuna në Maqedoninë e Veriut do të votohet edhe pas orës 19:00