Vendimi i zbardhur: Argumentet me të cilat gjykata rrëzoi që 'shefi i madh' të ishte Saimir Tahiri

Në vendimin e Gjykatës, të cilin Report Tv e disponon, thuhet se nuk ka prova që të vërtetojnë që shefi i madh që prëmendin në përgjime vëllezërit Habilaj, nuk ka prova që "shefi i madh" të jetë Saimir Tahiri, në atë kohë ministër i Brendshëm.

"Në lidhje me dy përgjimet telefonike mes të pandehurit në procedim të lidhur Moisi Habilaj dhe vëllezërve të tij Artan dhe Florian habilaj, ku flitet për "shefin e madh" (datë 16.10.2013 dhe 23.11.203) konstatohet se në këto dy përgjime nuk përmenden emra. Vetëm ky fakt, në komunikimet e personave që merren në mënyrë të vazhdueshme me veprimtari të paligjshme dhe që janë në dijeni të rrezikut të ndjekjes nga autoritetet gjyqësore, në vetvete nuk është gjithmonë i mjaftueshëm për të konkluduar se nuk identifikohet personi apo rrethanat për të cilat flitet. Por krahas faktit që nuk përmendet ndodnjë emër, këto biseda të përgjuara nuk gjenden të vendosura në një kontekst të qartë dhe të kuptushëm në mënyrë që nga përmbajtja e tyre të nxirret/identifikohet personi për të cilin flitet. Për më tepër nga vetë përmbjatja e bisedës së parë nuk arrihet t ëkuptohet qartë nëse bëhet fjalë për ndonjë aktivitet tjetër apo për lojrat e fatit që përmenden aty. Për pasojë, këto dy përgjime në vlerësimin e gjykatës, nuk arrijnë të mbështetin supozimin se "shefi i madh" që përmndet aty, është i pandehuri Saimir Tahiri", thuhet në vendimin e zbardhur të cilin Report Tv e disponon.

Sa i përket përgjimeve ambientale në Itali në vitin 2014, ku Moisi Habilaj, Sabaudin Çelaj etj, përmendin emrin Saimir Tahiri bashkë me funksionin që ka pasur, gjykata veçon një bisedë të marsit 2012, ku përmendet vetëm emri "Saimir". Nga përgjigmet e mëvondshme në janar 2017, nga Sabaudin Çelaj dhe Florian Habilaj, është përmendur po me emrin "Saimir" një person që ka kamion dhe që transporton lëndë narkotike. 

Ndërkohë, referuar disa përgjimeve ku përmenden "kushot e ministrit" dhe "drejtori" gjykata thotë se kushërinjtë e ministrit janë Moisi, Florian dhe Artan habilaj, ndërs me "drejtori" është Drejtori i Policisë së Vlorës, Jaeld Çela.


Lajmi kryesor:

Zbardhet vendimi/ Gjykata: Saimir Tahiri fajtor si ministër...sepse nuk ka parandaluar trafikun e kanabisit!


G.M./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A ju duket e drejtë që studentët e pavaksinuar të frekuentojnë auditorët duke rrezikuar shëndetin e të tjerëve?×

Lajmi i fundit

John

E rëndë në Zvicër, babai vret vajzën 12-vjeçe e më pas veten