POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Zgjuarsia e fëmijëve bëhet më e madhe kur ju i përqafoni sa më shumë

Foto ilustruese

Besoni se ju jeni një prej atyre prindërve që gjithmonë i përqafoni fëmijët tuaj?

Nëse vërtet ju e bëni këtë gjë, atëherë mos u ndaloni kurrë së bëri këtë. Nga një studim i kryer se fundmi tregon sa i rëndësishëm është përqafimi për fëmijët, nga prindërit e tyre.

Bëhet e ditur sipas studimit, se sa më shumë ta përqafoni beben tuaj, aq më shumë zhvillohet truri i tyre. Për zhvillimin e studimit u përfshinë 125 bebe, një pjesë që kishin lindur para kohë dhe të tjerë që kishin lindur në kohën e duhur.

Rezultati nga ky studim tregoi se bebet e lindura para kohe i përgjigjeshin më pak përqafimeve dhe përkëdheljeve se bebet e lindura në kohën e duhur.

Mirëpo u zbulua gjithashtu se bebet që kishin marrë më shumë përqafime nga prindërit dhe stafi i spitalit kishin një zhvillim më të mirë të truri dhe ishin me vigjilentë.

a.de./Shqiptarja.com
Komento