Bota Spanja, Irlanda dhe Norvegjia vendosin ta njohin Palestinën si shtet

22 Maj, 15:54

Në mënyrë të koordinuar tre shtett evropiane, Spanjë, Irlanda dhe norvegjia bënë publik vendimin për njohjen e shtetit palestinez, që do hyjë në fuqi në 28 maj. Kryeministrat irlandezë dhe norvegjezë thanë se vendimi në mbështete të zgjidhjes me dy shtete të krizës izraelito-palestineze. Pas vendimit Izraeli tërhoqi ambasadorët nga Norvegjia e Irlanda.