Defender Europe 2023 në Shqipëri/ Nënkoloneli Hide: Stërvitjet e tilla synojnë të tregojnë aftësinë për të vepruar si ‘trup i vetëm’

24 Maj 2023, 20:10

Prej 22 majit në Shqipëri ka nisur stërvitja ushtarake “Defender Europe 2023” që ka sjellë në vendin tonë 24 mijë trupa të NATO-s dhe SHBA-së të cilat për një muaj rrjesht, deri në 22 qershor. Duke u shprehur lidhur me veçoritë e kësaj stërvitje që mbahet për të dytin vit rradhazi në Shqipëri, Kliton Hide nënkoloneli i Forcave të Armatosura u shpreh se stëritjet tokësore mbështeten edhe nga ato detare dhe ajrore.