Esencë - Djalin tim Artin Basha 17 vjeç, e helmoi Sigurimi i Shtetit në spital! Rrëfimi prekës i nënës së tij (12 Maj 2024)

12 Maj, 21:00 | Përditesimi i fundit: 2024-05-16 15:39:17

2 korrik 1990, mësymje nëpër ambasadat e huaja në Tiranë! Pasdite, 2 korrik 1990, 17 vjeçari Artin Basha plagoset nga policia gjatë kalimit të murit në Ambasadën Gjermane. Ai ruhet në reanimacion prej disa ditësh nga dy gjermanë të ambasadës. Më pas ata e lënë spitalin. Artin Basha bëhet mirë! Ditë më pas, Artin Basha i thotë nënës së tij në spital: -Mama unë do të vdes! Artini ndërron jetë në spital në rrethana të dyshimta. Në spital u panë punonjës të Sigurimit të Shtetit, këtë e dëshmojnë personat e stafit të Ambasadës Gjermane që e ruajtën Artin Bashën në spital. Por kjo ngjarje ka edhe pikëpyetjet e saja të cilat janë më shume se të shumta! Ato janë: Si dhe përse e vrau Sigurimi i Shtetit Artin Bashën në Spital?! Çfarë thanë për këtë ngjarje drejtuesit kryesorë të vendit nga më i vogli te më i madhi? 1. Çfarë tha për këtë ngjarje, Qemal Lame, Ministria e Jashtme e jona përmes deklaratave të saj, si është shprehur si deshmitar kyç punonjësi i sigurisë së Ambasadës Gjermane Lothar Parzeller, çfarë tha Ministri i Jashtëm Gjerman Hans Dietrich Genscher kundrejt palës shqiptare, si u shpreh Reiz Malile, Simon Stefani, kreu i Policisë së Shtetit Dilaver Bengasi, Zylyftar Ramizi, Ramiz Alia dhe vetë Sali Berisha? Flasin në Esencë: - Saimir Karagjozi, shok i ngushtë i Artin Bashës, lidhje skype nga Franca - Ilir Demalia, autor i librit: Gurët e fundit të dominosë, dëshmitar i ngjarjeve të 2 korrikut 1990, skype nga USA - Rrëfimi exlusiv i Nënë Rinës, mamasë së Artin Bashës U përdorën materiale nga botimet e: - Përmbledhje për futjen e shqiptarëve nëpër ambasada, libri “Kriza e ambasadave, Shqipëria 1990” - Citim Afrim Krasniqi për rastin Artin Basha nga libri i tij “Kriza e ambasadave, Shqipëria 1990” - Citim Roland Qafoku nga libri i tij “100 vrasjet më të bujshme të shekullit” #eljantanini #reporttv #esencë #artinbasha #ambasadagjermane #2july1990albania #sigurimiishtetit #qiraçebasha #qemallame #lotharparzeller #hansdietrichgenscher #reizmalile #dilaverbengasi #zylyftarramizi #ramizalia #saliberisha #saimirkaragjozi #ilirdemalia #afrimkrasniqi #rolandqafoku