Fatmir Lela: Midis gjithë sukseseve të jetës kam një “peng” të madh (31 janar 2023)

31 Janar 2023, 19:14

Muzika është padyshim gjuha e përbashkët e njerëzimit. Tingulli nuk ka nevojë të përkthehet thjesht të shijohet e trashëgohet. Këtë të fundit ka bërë edhe familja Lela,të rrallët mes artistëve që tingullin e kanë të përveçëm. Jo më kot gjerësisht ata njihen si “Dinastia Lela”,për kontributin dhe trashëgiminë me muzikën e cila i ka kaluar kufinjtë Për rrugëtimin,historinë dhe traditat e ruajtura me fanatizëm erdhi në “Esencë ” Fatmir Lela njëri prej pjesëtarëve të grupit dhe familjes.Ai solli kujtimet e familjes që ka shkruar historinë e saj në traditën e muzikës shqiptare. Me pasionin e jashtëzakonshëm mbartur dhe trashëguar nga i ati Mane Lela,Fatmiri dhe vëllezerit Myslymi,Ahmeti,,Bilali, Çobani dhe Çeçoja. Fatmiri erdhi në program bashkë me mbesën,Blertën si një dëshmi e trashëgimisë që ruhet në familje brez pas brezi. Bashkë luajtën në studio disa pjesë në instrument. Fatmiri rrëfen fillimet me grupin dhe turneun e tyre dy vjeçar jashtë Shqipërisë,regjistrimin e një albumin në Paris dhe plot 42 albume të realizuara nga i vëllai Çobani si një trashëgimi 25-vjeçare. Një lidhje e fortë me muzikën dhe talentet që vijnë prej saj në familje ndërsa ai kujton mes fotosh edhe koncerte me mbesën e tij,ambasadoren e kulturës tonë në botë,artisten e xhazit Eda Zari. Gjithçka çfarë Fatmiri dëshiron është që trashëgimia muzikore e familjes Lela të mbetet e gjallë mes brezash. Ndërsa ai vetë është ende aktiv duke kompozuar muzikë ,siç ka bërë në 25 vitet e fundit.