Fondi i Galerisë, Ministria premton vepra të reja nga 2023! Studiuesja Varvarica: Rihapni sektorin e studimit, sikur i keni prerë institucionit një krah

11 Gusht, 17:39

Në proces rikonstruksioni prej tetorit të vitit të kaluar, Galeria Kombëtare ka ndryshuar 3 drejtorë. Nga lirimi i Erzen Shkolollit në janar të këtij viti, tek Herida Duro (ish-drejtore e komanduar), ministria e Kulturës i dorëzon administrimin e institucionit pamor, si drejtoreshë e komanduar, Entela Çipës, e cila rezulton si këshilltare në faqen ëeb të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjetikës. Një përgjigje konkrete ministria e Kulturës nuk e ka as për fazën aktuale të ndërhyrjeve në objekt dhe nëse do t’i përmbahen afatit të përfundimit në mbyllje të 2023-shit, mirëpo sqaron se për rikonstruksionin e besuar Atelier 4, ku në fokus është ndërtimi i Linjës së re Muzeale është kërkuar edhe ekspertiza e huaj.

Kategori të tjera