12 aventura në Tiranë/ Liqeni Artificial, zona më e frekuentuar e kryeqytetit

13 Gusht, 22:25 | Përditesimi i fundit: 2022-08-13 22:26:29

Parku i Liqenit Artificial, i quajtur dikur Stanet e Gogeve, pasi ishin stane bagetish te mbajtura nga vllehet e Tiranesapo Kodrat e Shen Prokopit, meqenese aty ndodhej edhe kisha ortodokse me te njejtin emer, eshte nje park i madh ne jug te kryeqytetit, i ndertuar ne kete vend ne vitet 1950. Liqeni artificial eshte i pershtatshem si per peshkim ashtu edhe per not. Liqeni eshte ndertuar ne vitin 1955 me pune vullnetare duke shfrytezuar disa prurje ujore te zones. Ne 1957 arkitektja Valentina Pistoli dha idete per te gjithe kompleksin e kodrave te liqenit si dhe veprat e artit ne te. Projekti u ndoq nga nje grup inxhinieresh bullgare te kryesuar nga arkitekti Zheko Zhikov ne 1961. Rruga per tek Liqeni Artificial eshte e asfaltuar dhe urbane. Me te mberrituar prane kodrave te Liqenit Artificial, ndalohet hyrja me automjete. Ngjitja ne keto kodra, eshte argetimi

Kategori të tjera