‘Kush pi ujë, vjen përsëri ose martohet në Prizren’! Kroi i Shatërvanit, monument i rrallë i kulturës

12 Shkurt, 09:25

Gjendet në qendrën historike të Prizrenit dhe mendohet se është më i vjetri në qytet. Kroi i Shatërvanit ndërtuar në shekullit e XV, mbart jo vetëm vlera historike por dhe folklorike. Sipas legjendës, kush pi ujë në këtë krua “vjen përsëri në Prizren”, ose “martohet në Prizren”.