‘Kyçen’ objektet e trashëgimisë kulturore në Lezhë! E mbyllur edhe shtëpia e At Gjergj Fishtës

12 Gusht, 17:20

Bartin historinë e shekujve, por pjesa më e madhe e monumenteve të trashëgimisë kulturore në qytetin e Lezhës nuk mund të aksesohen nga turistët dhe vizitorët. Kishat e restauruara së fundmi përmes donacioneve private, ajo e "Shën Barbulles" në Pllanë,  e "Shën Premtes" në Balldren, apo dhe shtëpia ku ka jetuar At Gjergj Fishta qëndrojnë të kyçura.

Kategori të tjera