Macron rrit moshën e pensioneve, protesta masive zhvillohen në mbarë Francën kundër reformës së tij

31 Janar, 19:07

Dita e sotme ka nisur me protestë në Francë kundër presidentit Macron pasi populli kërkon që ai të heqë dorë nga reforma e tij e pensioneve. Qindra qytetarë protestuan duke bllokuar rrugët e qyteteve dhe duke lajmëruar për greva pasi presidenti Emmanuel Macron ka rritur moshën e pensionit. Sipas raportimeve të mediave të huaja, rreth 1.2 milion persona protestuan në mbarë Francës pasi e drejta për të marrë pensioni u rrit nga mosha 62 në 64 vjeç.

Kategori të tjera