Mama Single?Arba Gramo, Suela Kalaja, Elona Jaçellari rrëfejnë përjetimet e përballjes me divorcin (8 mars 2023)

8 Mars, 20:21

Dikur mbase nuk kishte asnjë lloj imagjinate,të paktën në realitetin shqiptar sesi mund të ishe një nënë e vetme. Kryesisht në kushtet e një divorci me bashkëshortin. Ndërsa në kohët në të cilat jetojmë,ka një karmi zgjedhjesh edhe të kuptueshme,për të rritur një fëmijë e vetme. Mamat single herë pas herë kryqëzohen nga opinioni e herë të tjera duartrokiten në heshtje nga të ngjashmet e tyre që nuk e kanë guximin të bëjnë të njëjtën zgjedhje. Sot në ‘Esencë” ndamë një bisedë më tre mama që përtej të pasurit angazhimin e një profili publik kanë zgjedhur të rrisin fëmijët e tyre të vetme. Psikologia Suela Kalaja,gazetarja Elona Jaçellari dhe sipërmarrësja Arba Gramo ndanë eksperiencat dhe interpretimet e tyre në lidhje më mëmësinë e vetme në kushtet e një divorci. Të treja nxorën në pah peshën e rëndë të opinionit që në shumë raste frenon vajzat dhe gratë të mos i japin fund në kohë një mardhënieje. Një prej shqetësimeve në panel ishte fakti që shteti shqiptar ka tarifa të papërfillshme ndihme financiare ndaj nënave të vetme. Ndërsa baballarët nuk japin kontribut mjaftueshëm për fëmijët e tyre. Të jesh një mama e vetme kërkon përveç vëmendjes një komunikim të vazhdueshëm me fëmijët duke ua bërë atyre më të lehtë kalimin në një fazë të re të jetës pas divorc. Ndërsa ajo që panelistet këshillojnë është përpjekja për ta ruajtur mardhënien aepse divorci nuk është zgjedhja më e mirë,por është gjithnjë e duhura nëse çdo përpjekje tjetër për ta shpëtuar një mardhënië ka shteruar.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha