Nga spiunët e Enveri, te Rusia e Vuçiç, shek.XX me SHBA, studiuesit: Aleanca Rusi-Serbi, faktor destabilizues! Politikanët, pro Amerikës kur u leverdis

22 Shtator, 15:25

Instituti i Historisë me mbështetje të Ambasadës Amerikane, sheshon në një tryezë shkencore ngjarjet më madhore që ndikuan raportet Shqipëri-SHBA në shekullin XX.  Studiues vendas e të huaj diskutojnë për raportet e spiunazhit në fund të Luftës, si ndikojnë tek SHBA tranzicioni politik, konflikti Kosovë-Serbi  dhe lufta e Rusisë, si faktor destabilizues në Ballkan.

Kategori të tjera