Nishani: Presidenti të zgjidhet nga populli, të futen referendumet! Duhen reforma të thella kushtetuese për ndryshimin e vendit

17 Qershor, 22:45

Bujar Nishani tha në Repolitix se vendi ka nevojë për ndryshime të thella kushtetuese duke filluar që nga reduktimi i numrit të parlamentit, zgjedhja e presidentit nga populli, futja e referendumeve sidomos lokale etj.

"Unë jam për nevojën e reformave të thella Kushtetuese në Shqipëri duke filluar nga parlamenti me reduktimin e numrit,  mund të krijojmë dhomën e Senatit. Kemi nevojë për thellim të reformave, për mënyrën e  zgjedhjes së presidentit duke u zgjedhur nga populli dhe në këtë mënyrë i japim një rol pak më përfaqësues. Kemi nevojë për  reformimin e institucioneve të rëndësishme që  kryejnë kontrollet  dhe auditin mbi politikanët. Nuk mundet më të përcaktojë parlamenti  se kush është kontrolluesi i parlamentit nga pikëpamja e auditit financiar dhe pasurive, kemi nevojë për reforma të thella strukturore në konceptin Kushtetues. Kemi nevojë për futjen e konceptit të referendumit me background lokal pasi kemi probleme të thella veçanërisht me administrimin e  territorit ku ka probleme të mëdha. Nuk mund t'i lihet në dorë autoriteteve lokale por t'i kalohet pushteti qytetarëve dhe jo kryetarit të bashkisë që janë të pazotë. Kemi nevojë për reformë të thella për ndryshimin e  vendit", tha Nishani.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha