Pas 1 janarit 2024 taksohen 15% dhuratat që merr biznesi e të vetëpunësuarit por dhe të ardhurat nga trashëgimia e lojërat e fatit

22 Shtator 2023, 14:13

Të gjitha dhuratat që merr një subjekt fizik tregtar apo një i vetëpunësuar për biznesin e tij pavarësisht kush është dhuruesi me ligjin e ri do të tatohen me 15%. Në udhëzim thuhet se të hyra të tilla në llogaritë e biznesit, konsiderohen të ardhura biznesore për efekt tatimi.