Punimet artizanale, gratë në Kukës i kthehen traditës! Mjeshtrja Hate Ora: Kush ka dëshirë të vijë dhe të marrë zanat, ne ia japim falas

13 Korrik, 18:58

Hate Ora është një ndër artizanet e vjetra të Kukësit. Ajo me krenari na tregon punimin që ka bërë rreth 50 vite më parë.

“Si çdo lloj zanati, fillimi është i vështirë. Kjo është për veshje popullore që përdoret tek këmbëzat. 20 vjeçe kam qenë kur është bërë kjo. Punimi i parë i imi, 50 vjet ka kjo që është bërë, me vekë tradicionalë. Pastaj jam profesionuar me veglat e artizanit që më janë dukur akoma dhe më frytëdhënëse", tha Hate Ora.

Kategori të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha