Qiraxhi nga Qëndresa Qytetare në Report Tv: Kredia studentore e paaplikueshme, jemi në Shqipërinë e rrjeteve sociale, jo të qeverisur, studentët të pabesueshëm në treg!

3 Shkurt 2023, 20:04

 Për të folur mbi mundësitë e përmirësimit të cilësisë së arsimit ishtë i ftuar në Report Tv, MIGEN QIRAXHI, nga Qëndresa Qytetare. AI u shpreh se përmirësimi i cilësisë së arsimit është objekitivisht i paaritshëm në Shqipëri pasi financohet më pak se vitet e tjera.  Sipas tij, kredia studentore është e paaplikueshme dhe e pamundur të zhvillohet në Shqipëri pasi studentet nuk konsiderohen të besueshëm për të marrë kredi, sepse nuk ka statistika dhe informacione që një student mund të paguaj kredinë pas përfundimit të shkollës. Duke qenë se shkalla e riskut është e larta, sipas tij, bankat nuk i ofrojnë studentëve kredi studentore pasi janë të frikësuar nga moskthimi i shumës.