Restaurohen dhe ekspozohen në Muzeun 'Onufri' 2 ikona të rralla të Konstandin Zografit! Drejtori i DRTK në Berat: Me vlera historike të rëndësishme

15 Tetor, 22:48

"Shënepremtja me 4 shenjtorë' dhe "Shën Johan Pagëzori", dy ikona të rralla të Kostandin që i përkasin shek XVIII janë restauruar nga specialistë shqiptarë të monumenteve. Pas daljen nga rreziku i degradimit ato janë gati për tu ekspozuar në Muzeun Ikonografik "Onufri".                                                                           

"Këto të dy ikona të shekullit të 18-të janë tepër të rëndësishme për sa i përket vlerave historike. Drejt përfundimit është dhe sheshi në qendrën mesjetare si dhe ura e Vokopolës", tha Eugen Kallfani drejtori i DRTK në Berat.

Kategori të tjera

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha