SUDIMI/ Nga ndërtimi te funksioni e dedikimet, Kalatë e Ali Pashë Tepelenës, Përzhita: U ndërtuan mbi shtresa më të hershme të shek. XIII-XIV!

16 Mars 2023, 16:31

Luan Përzhita rrëfen studimin mbi kalatë e Ali Pashë Tepelenës dhe pasionin e tij për ndërtimtarinë. Studiuesi rrëfen zbulimin për shtresat më të hershme mbi të cilat këto objekte u ndërtuan, si dhe jep detaje për format, funksionet e nga kush u përdorën