Sulmi me thikë ndaj shkrimtarit, autori mbante maskë të zezë, ndodhej mes publikut

12 Gusht, 20:19

Shkrimtari Salman Rushdie u sulmua me thikë teksa po mbante një fjalim New York. BBÇ-ja shkruan se autori i sulmit ndodhej mes publikut dhe mbante nje maskë të zezë teksa u hodh në skenë nga ku më pas sulmoi shkrimtarin.

Menjëherë pasi filloi të godiste shkrimtarin , 10 deri në 15 personat e pranishëm nxituan në ndihmë të Rushdie dhe nënshtruan sulmuesin. Rushdie qëndroi në tokë për rreth pesë minuta para se të ndihmohej të ngrihej dhe të dilte nga skena. Më pas ai u evakuua nga vendi me helikopter.

  •  

Kategori të tjera