Zgjedhjet europiane, përparon e djathta ekstreme, EPP merr shumicën! Goditje për Gjermaninë dhe Francën, Macron shpall zgjedhjet e parakohshme! Në Itali fiton Meloni

10 Qershor, 15:28

Rreth 51% e votuesve e dhanë votën për Parlamentin e ri Europian. Forcat politike europiane po anojnë dukshëm djathtas. Presidenti, Macron shpalli zgjedhje të reja pas rezultatit të votimeve për Parlamentin Europian.