Artikuj nga Anri Bala
 • Kush i trimëron “hajdutët publik”, të bëjnë prokurorin për persona publik?!

  Sot, Mërgata e Qyqarëve, kishte një strategji me të vërtetë kurajoze, për të shpëtuar veten, duke u bërë… “Vetëdrejtësia”! Për pak, sa nuk thirra: “Njerëz u kthye Robin Hudi, që do na shpëtoi…

 • Mos, moj Artë! E kanë nga padija…jo nga frika!

  Kush mendon, se çështja Shullazi ka ngelur, sepse prokurorët janë të frikësuar për të dhënë pretencën, janë të gabuar, secili prej tyre po pshurret nga frika, për të dhënë qoftë edhe një vendim të vetëm, para se të dëgjojë pretencën...

 • Një Idriz që nuk shpëton askënd dhe një Van-pulë...

  Një Idriz që nuk shpëton askënd dhe një Van-pulë që krekoset si gjel, nuk trembin kërrkënd, veçse i shtojnë vendosmërinë komunitetit, që ai s’përfaqëson, t’i lënë atje ku janë… në folenë e bandës së hajdutëve.

 • Vettingu nuk është 'dëshmi penaliteti' zoti pompozitar!

  Është për të ardhur keq, por fronti opozitarë deri tani, ka qenë thjesht pompozitarë për tu dukur dhe e kanë perceptuar keq vettingun… si dëshmi penaliteti. Por, ai i “vërteti” për politikën, duhet të jet dita e tërmetit… pa shpëtim!

 • Je hajdut, por nuk je gënjeshtar… vlen për drejtësinë!

  Nëse vërtet mund të konfirmohesh gjyqtar ose prokuror, vetëm se je hajdut, por nuk je gënjeshtar dhe ja ke bërë popullit… ky nuk është krim për plakën që e “hëngri”, por jo për fëmijët e plakës që u keni “bërë” nënën.

 • 'Kazan i mjerë', që nuk ndryshove as në dimër as në verë… asnjëherë!

  Më kujtohet ai episodi me Ramën, ku rrinit dhe e shihnit si të tronditur, se si ju mësonte të bënit punën tuaj, i indinjuar se pse nuk po e bënit…! Nuk e di ta ndaj, në ishte tragjike apo qesharake si skenë,apo i përmbante të dyja gjinitë brenda saj.

 • “Vettingu i vjetër”, që ka fjetur dhe fle gjumin e të vdekurve!

  Sa më shumë trazohet kazani, që qelbet erë deri përtej Adriatikut, aq më shumë trashet llapaja, kjo çorbë e prishur dhjetra vjeçare.

 • Kukafshehti me drejtësinë…

  Në mënyrë krejt të natyrshme, sikurse jemi mësuar ta shohim në përçapjet e tij për t’iu shmangur drejtësisë, Basha edhe kësaj here nuk denjon të ulet në bangën e të akuzuarit, qoftë edhe për të na treguar, një herë të vetme, se ai nuk ishte frikacak.

 • Opozita tokë e xanun… pronari Lul Humbësi!

  Tani, për gjithë të interesuarit dhe të anëtarsuarit, Këshilli Kombëtar i PD-së, u mblodh… formalisht, në shkelje të normave, pa statut, për të ndryshuar statutin, që as nuk e dinte kush, e as nuk e lexoi askush.

 • Opozitarizëm me “rrotlla”

  Thashë plasi… cipa, kur shikoja trima të frikësuar që flisnin si “të shkrirë” me popullin, pa e ditur se për cilin popull flisnin: popullin tim, apo “popullin” e tyre?!