• Opinion

  Zaloshnja: 92% e shqiptarëve opinion pozitiv për SHBA

  Në sondazhet që kam zhvilluar vitet e fundit në kuadër të Barometrit për Sigurinë Kombëtare, SHBA më ka rezultuar me kuotat më të larta pozitive...

 • Opinion

  Zaloshnja: 47% ndjehen të përfaqësuar nga qeveria, por vetëm 30% e konsiderojnë të pakorruptuar

  Rreth 47% e shqiptarëve e ndjejnë veten të përfaqësuar nga institucionet e qeverisjes qendrore. Ndërkohë, vetëm 30% mendojnë se qeveria qendrore...

 • Opinion

  Zaloshnja: E shkuara familjare e votuesve të PD-së

  Pas zgjedhjeve të 2013-ës dhe të 2017-ës, zhvillova sondazhe që më mundësuan analizën e të shkuarës familjare të...

 • Opinion

  Teksa 'arinjtë' grinden, 'minjtë' majmen

  Teksa vemendja e opinionit publik është mbërthyer në betejën epike mes “babës” Berisha dhe “birit” Basha, në komisionet e Kuvendit të Shqipërisë...

 • Opinion

  Zaloshnja: Zbatimi i Kodit Rrugor na ruan jetën dhe kuletën!

  Aktiviteti i Policisë Rrugore është shtuar ndjeshëm këtë vit, sidomos pas futjes në përdorim të makinës së pajisur me aparaturë...

 • Opinion

  Sa i përhapur është korrupsioni në Shqipëri?

  Sipas raportit më të fundit të Departamentit të Shtetit Amerikan mbi Shqipërinë, kurrupsioni mbetet i përhapur në të katër pushtetet: në...

 • Opinion

  Vetëm 37% e shqiptarëve kanë besim ose besim të plotë tek Policia e Shtetit

  Rreth 37% kanë besim ose besim të plotë tek Policia e Shtetit, ndërsa rreth 29% kanë deri diku besim tek ajo.

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: Votuesit demokratë dezertuan në masë…

  Pjesëmarrja ka pësur firo në të dyja krahët e elektoratit të këtyre shteteve (gjë e zakonshme në zgjedhjet lokale), por firoja demokrate është...

 • Opinion

  Treni 'Berisha' mund ta përmbysë Bashën! Po murin e 'Edvinit'?

  Pas euforisë së Bashës nga përkrahja e hapur e ambasadores amerikane në lidhje me pezullimin e Berishës nga Grupi Parlamentar i PD-së, një mik me...

 • Opinion

  Analiza/ Eduard Zaloshnja: Derbi gjithnjë përtej futbollit…

  Por një pyetje tjetër në sondazh (që nuk e publikova atëherë) ishte se për kë votonin rregullisht të anketuarit. Nga ajo pyetje rezultoi se 91% e...