• Putin del hapur në nxitje të radikalëve prorusë në Europë e Ballkan

  Në fjalimin që e mbajti në fund të javës së shkuar në samitin ekonomik të Shën Peterburgut, lideri i Rusisë, Vladimir Putin, paralajmëroi se...

 • Preç Zogaj: Presidenti, përkujdesja e Ramës për të sajdisur veten dhe të tjerët

  Tani që u zgjodh, urimet “punë të mbarë” për Presidentin e Republikës, Bajram Bega, janë jo vetëm kërkesë e etikës dhe kortezisë, por edhe dëshirë...

 • Preç Zogaj: Besimshtuar, me sytë nga SPAK dhe BKH

  Në Shqipëri ka ndodhur shpesh e ndodh që denoncimi i një krimi në polici dekonspirohet nga brenda dhe kthehet në fatkeqësi jo për kriminelin, por...

 • Preç Zogaj: Një President politik euroatlantist nga radhët e PD-së

  Ngado që ta shohësh, situata dhe sfidat e kohës sugjerojnë një President nga radhët e PD-së dhe opozitës; një grua ose burrë me rekorde të...

 • Opinion

  Presidenti, shanset më të mira zgjidhja e keqe

  Figura e Presidenti i Republikës së Shqipërisë mbetet ende flu, e papërcaktuar si identitik politik, intelektual e njerëzor që do t’u sherbente si...

 • Preç Zogaj: Fundi i paralajmëruar i sloganeve të Berishës

  Dy fitoret e radhës që ka reklamuar këto ditë Grupi i Rithemelimi të PD-së janë “bashkimi ” dhe “fundi i kryetarokracisë”. Të dyja u vulosen në...

 • Opinion

  Preç Zogaj: Kuvendi që vulosi ndarjen e PD-së

  Gjykata e Apelit do të vendosë kush do të mbajë ligjërisht emrin dhe vulën e asaj që për më shumë se tridhjetë e një vjet është quajtur PDSH....

 • Opinion

  Mëkati i vetëm i SHBA në Shqipëri dhe sulmi enverist i Berishës

  Sali Berisha e ka të vjetër lokacionin e përdorur prej tij “guvernatorë të paemëruar”, që ka pasur e ka parasysh ambasadorë të SHBA në Shqipëri....

 • Opinion

  Retorika antishtet si promovim i vetëgjyqësisë dhe pandëshkueshmërisë

  Tek ishte ngulur në oborrin e PD-së në datën tetë janar, Sali Berisha ka parë t’i kalojnë përanash dhe para syve sulmet e militantëve të tij të...

 • Opinion

  Për pyetjet, të cilat askush nga turma nuk dëshiron t’i dëgjojë

  Në 17 shkurt të vitit 2017 i dërgova një email kryetarit të Partisë Demokratike, në të cilin i shkëshilloja marrjen e vendimit për djegien e...