• Opinion

  Alban Daci: A ka një rrugë të tretë Shqipëria?

  Psikoza e qëllimshme e ushqyer në publik se Shqipëria s’mund të ketë një rrugë të tretë, përtej status quo nuk është e vërtetë dhe në thelb është...

 • Opinion

  Alban Daci: Lidershipi është mbi të gjitha guxim dhe sfidë! 

  Lider është ai që kur te tjetër nuk besojne tek vizionet e vendimet e tij, ai jep shembull personal sfidë dhe...

 • Opinion

  Krijimi i subjektit të ri është çështje urgjente politike dhe morale!

  Historia e krizës në PD, për të cilën kam folur shumë ka qenë për çështje parimore, për këndvështrime brezash dhe për ideale. Në këtë kategori...

 • Opinion

  Alban Daci: Sa do të ketë re të zeza, qiellin dhe diellin e shqiptarëve nuk e mbulojnë dot

  E ardhmja e shqiptarëve duhet të jetë përtej pasioneve, nostalgjive apo bindjeve të forcuar të kaluarës, por duhet të ndërtohet mbi guximin dhe...

 • Opinion

  Alban Daci: Zgjedhjet europarlamentare dhe rreziqet e BE! 

  Në fakt, pas një kohe relativisht të gjatë status quo, nëse një ide apo një projekt nuk arrin formën finalet për të cilin është ideuar ose nëse...

 • Opinion

  Alban Daci: Sondazhet: Basha në rritje më ritme të shpejta dhe PD mbetet realitet shumë i rëndësishëm politik për qeverisjen e 2025!

  Nëse gjërat shkojnë sipas analizës time, Basha do të jetë ai që do të formojë Qeverinë dhe po ashtu do të jetë PD ajo që do të caktojë rregullat e...

 • Opinion

  Shqiptarët që jetojnë jashtë ose ‘Diaspora’ nuk janë haraç, shërbëtorë apo nevojtarë  të asnjë politike!

  Politika shqiptare, jo vetëm që nuk e ka me sinqeritet kur flet për ne, por flasin për ne dhe bëjnë projekte për ne pa na bërë pjesë të asnjë...

 • Opinion

  Alban Daci: Rezolutë edhe  për krimet serbe në Kosovë!

  Ngjarjet e krimeve të Serbisë në Kroaci, Bosnje e Kosovë, përveç se kanë të njëjtat metoda në kryerjen e tyre, kanë edhe të njëjtët përgjegjës!...

 • Opinion

  PD, përtej vulës dhe në dimensionin e reales!

  Kriza në PD nuk nisi për çështjen e vulës, por ajo nisi për shkak të orientimit që duhet të kishte dhe duhet të ketë PD! Kjo e fundit është...

 • Opinion

  Arvanitasit janë shqiptarë, por edhe grekë!

  Vizita e Ramës në Athinë ka hapur shumë debate e polemika e ndoshta kjo lidhet edhe me temat e gjëra që ka preku gjatë fjalës së...