• Opinion

  ALPEX, bursa që po vjen

  Bursa shqiptare e energjise ALPEX është pritur prej kohësh nga ana e bizneseve prodhuese të vendit. ALPEX do të arrijë një optimizim të shitjeve...

 • Ekonomi

  Analiza e Fatos Çoçolit: Pallatet e vjetra nuk prishen, por meremetohen

  Nuk ka asnjë vendim për shembje banesash të 5 dekadave më parë. Ka evidentim të gjendjes së tyre, në mënyrë që aty ku është e domosdoshme, të...

 • Opinion

  Të mbrojmë eksportet tona

  Nuk duhet të lejojmë që për një dru të shtrembër, të na dëmtohet i gjithë “pylli” i 2 miliardë euro eksporteve tona! Qeveria duhet të ndërhyjë dhe...

 • Ekonomi

  Kosovë-Shqipëri dhe Porto-Romano

  Sipas INSTAT, në pesëmujorin janar-maj 2022, kemi eksportuar 16 përqind më shumë mallra në tregun kosovar, në krahasim me të njëjtën periudhë një...

 • Opinion

  Koha për një pension dinjitoz?

 • Opinion

  Fatos Çoçoli: Si e larguam krizën energjitike?

  Kriza energjitike na u shfaq kërcënueshëm një vit e katër muaj më parë, në fund të shtatorit 2021. Erdhi me tre kuaj të Apokalipsit: me çmimet e...

 • Ekonomi

  Fatos Çoçoli: Ndihma e mikro-huave ndaj qytetarit

  Mikrofinanca u shërben mbi 187 mijë qytetarëve, shumica e të cilëve nuk kanë llogari bankare, për të marrë hua në shuma të vogla. 8 në çdo 10...

 • Ekonomi

  Fatos Çoçoli: Skudi energjitik 2023

  Gjatë vitit 2022,Buxheti i Shtetit ka dhënë 500 milionë euro më shumë për të blerë energjinë e shtrenjtë të importit, ose 71 euro në muaj për...

 • Opinion

  2022-i: Viti i Tiranës

  Nga viti i largët 1920, në 102 vitet e ekzistencës së saj si kryeqytet i Shqipërisë, Tirana nuk ka patur kurrë një vit kaq të mbushur me...