• Topi i Botërorit

  Ndërsa ethet e kampionatit  kanë mbërthyer gjithë globin, pak e dinë se ai ka startuar në hapësirë.

 • Fushat me bar sintetik në Botëror

  Pavarësisht risive teknologjike,  për të patur një botëror  të një tjetër cilësie, krahasuar me atë të vitit 2014, FIFA ka shtrirë vëmendjen deri në  detajet më të vogla.

 • Teknologjia e re ne Botëror

  Historia e përdorimit të teknologjisë në futboll ka nisur herët.Nevoja e përdorimit të teknologjisë në linjën e portës u rrit shumë në vitin 2010, pas një numri gjithnjë në rritje të rasteve të kontestuara.Rasti më flagrant ishte ai i Lampard, në nde

 • Sikur të mos ishte futbolli

  Futbolli është gjithmonë argëtim popullor. Ai është pasioni që lind në rrugica apo në një copëz të qytetit të vjedhur nga ndërtimet dhe trafiku.

 • Historiku i Kampionatit Botëror

  Asnjë eveniment sportiv në botë nuk e kap imagjinatën e njerëzve në atë nivel dhe kapacitet sa Kupa e Botës në Futboll. Që prej tentativës së parë të krijimit të një Kampionati Botëror të Futbollit në Uruguai, në vitin 1930, produkti kryesor i FIFA’