ABI BANK nënshkruan marrëveshje me Bankën
Kombëtare Greke për blerjen e NBG Albania

ABI BANK nënshkruan marrëveshje me Bankën<br />Kombëtare Greke për blerjen e NBG Albania<br>
Banka Amerikane e Investimeve njoftoi sot nënshkrimin e marrëveshjes me Banken Kombëtare Greke per blerjen e NBG Albania.  NBG Albania operon në tregun shqiptar prej vitit 1996 dhe është e njohur për kreditë inovative individuale. Banka ka një bazë të gjërë klientësh depozitues dhe shtrirje të rrjetit të degëve në qytetet kryesore të Shqipërisë. 

Kjo marrëveshje dëshmon besimin në mundësitë e tregut bankar shqiptar dhe në ekonominë shqiptare të një prej investitorëve më të mëdhenj amerikanë, në Shqipëri dhe rajon. Banka Amerikane e Investimeve, gjatë dy viteve të fundit, është kthyer në një histori suksesi duke shënuar rritje rekord të nivelit te depozitave, fitimit, likuiditetit, dhe mjaftueshmërisë së kapitalit. 

Ёshtë vecanërisht domethënës përmirësimi i cilësisë së portofolit të kredive si rrjedhojë e punës me integritet, përkushtim dhe profesionalizëm të punonjësve të Bankës Amerikane të Investimeve si dhe bashkëpunimit me Tranzit Finance, kompaninë më të madhe dhe më me eksperiencë në blerjen dhe mbledhjen e kredive me probleme ne Shqiperi.

Banka Amerikane e Investimeve vlerëson veçanërisht dedikimin dhe eksperiencën e stafit të NBG Albania dhe shpreh vendosmërinë dhe përkushtimin ndaj cilësisë së lartë të shërbimit të klientëve. Përfundimi i transaksionit është subjekt i aprovimit të Autoriteteve Rregullatore vendase.

 

American Bank of Investments announces the signing of the agreement with National Bank of Greece for the acquisition of NBG Bank Albania. 
American Bank of Investments announced today that it has reached an agreement with National Bank of Greece for the acquisition of NBG Bank Albania.

NBG Bank Albania started to operate in the country in 1996 and is renowned for its innovative retail products. The Bank has a substantial deposit base and a network of branches in all major cities in Albania.

The expansion of American Bank of Investments through this planned acquisition demonstrates the confidence in the prospects for growth of the Albanian banking sector and the Albanian economy by one of the largest US investors in Albania and the region.

During the past two years, American Bank of Investments has become a success story in the banking system reporting very strong performance and growth in deposits, profitability, liquidity, and capital adequacy. In particular, it is worth highlighting the Bank’s record improvement of the quality of its loan portfolio as a result of the integrity, dedication and professionalism of all the employees of American Bank of Investments, as well as, synergies from its close cooperation with Tranzit Finance, the largest and most experienced company in the acquisition and collection of bad debt in Albania.

American Bank of Investments is especially appreciative of the dedication and experience of NBG Bank Albania’s staff and it is fully committed to a high quality of service to all its customers.

The completion of the transaction is subject to the customary approvals from relevant regulatory authorities.

Kontakte për mediat:

Zyra e Marrëdhënieve me publikun: Sonila Beqari [email protected]

d.b/shqiptarja.com

 

 

  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se vendosja e fashës 800 kWh do të sjellë kursim të energjisë?×

Lajmi i fundit

Kombëtarja nuk arrin të fitojë, Braçe: Dështim, por djemtë janë të fundit në analizën e fajit! Fajtorët më të mëdhenj janë në tribunë

Kombëtarja nuk arrin të fitojë, Braçe: Dështim, por djemtë janë të fundit në analizën e fajit! Fajtorët më të mëdhenj janë në tribunë