POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Afrikë, Facebook ndryshon
aplikacionin e komunikimit

Në 2017, u raportua se Facebook kishte 170 milionë përdorues në Afrikë, shtatë nga 10 afrikanë, kanë akses në në Facebook.

Platformat si WhatsApp, Viber dhe Instagram janë bërë mjete jetike të komunikimit, për lajme, për zgjedhjet dhe sigurisht për selfie. Kompanitë e mediave sociale po e shohin Afrikën si një treg të madh në rritje, ku Facebook do të nisë këtë platformë komunikimi në për komunitetin në Nigeri.

Megjithatë, platformat si Facebook përqendrohen kryesisht në postimet dhe bisedat me shkrim, si dhe me video. Për komunitetin e kontinentit Afrikan, komunikimi me shkrim është pak i vështirë pasi shumica nuk kanë arsim dhe si rrjedhojë po do të përdoret një rrjet social ku do të mund të komunikojnë me anë të folurit.

Qyteti i Mali, ka një nga shkallët më të ulëta të shkrim-leximit në Afrikë e cila është nën 50 %.

Sipërmarrësit po përpiqen të zëvendësojnë mediat sociale të zakonshme duke krijuar aplikacionin Lenali, e cila është rrjet social me të folur.

Lenali është rrjeti i parë social në botë që përdor gjuhët lokale dhe aftësitë vokale. Arsyeja për aplikacionin është se në Mali, për shembull, vetëm 20% janë duke u aksesuar në këto rrjete sociale.

rrjet social

Redakisa Online
A.Gj/Shqiptarja.com