POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ambasadori i Austrisë: Stabiliteti i BE-së ka kuptim vetëm me anëtarësimin e ardhshëm të tyre

Ambasadori austriak, Johan Sattler

“Një ndër qëllimet kryesore të Austrisë është pikërisht integrimi i Ballkanit Perëndimor në BE. Stabiliteti i BE ka kuptim vetëm me anëtarët e ardhshëm të tyre”. Kështu deklaroi në Shkodër ambasadori I Austrisë në Shqipëri, Johan Sattler.

Diplomati austriak foli edhe rreth tre problematikave që shqetësojnë BE-në të cilat, sipas tij, janë të vështira si: debati për emrin e Maqedonisë, marrëdhëniet dhe normalizimi i raporteve mes Kosovës e Serbisë dhe problemet strukturore etnike në Bosnje-Hercegovinë.

Deklaratat e ambasadorit të Austrisë, Johan Sattler, në Shqipëri gjatë promovimit të një libri në Shkodër.

Komento