Arsyet pse të punoni me një mik ju bën më të lumtur dhe më produktivë

Shumica e njerëzve kalojnë më shumë kohë në punë sesa në shtëpi, prandaj është e natyrshme që të priren në krijimin e lidhjeve miqësore me kolegët e tyre. Përtej një marrëdhënieje profesionale është e rëndësishme që të kesh krah tejenjë mik  që feston arritjet e punës tënde dhe në të njëjtën kohë është atje të të dëgjojë për çështjet e tua profesionale.

Në të kundërt vendi i punës do të bëhej një mjedis i vetmuar dhe i izoluar.  Sipas një studimi të kryer nga Gallup, një kompani globale e specializuar në burimet njerëzore ka treguar se të kesh të paktën një mik në punën tënde të ndihmon të performosh më mirë dhe të lejon të jesh më inovativ, gjë që të çon në një të ardhme më të lartë.

Sipas studimit, të punosh me një mik mund të të bëjë më të lumtur dhe më produktiv.

Të kesh një mik në vendin ku punon  mund të të inkurajojë të shkosh në punë pasi është vendi ku mund të kalosh kohë me atë person që të pëlqen dhe, për këtë arsye, të jesh i lumtur. Për shkak të kësaj, ka 7 herë më shumë të ngjarë që ju të dëshironi të përfshiheni më shumë në projektet e kompanisë, qoftë duke shkëmbyer ide ose duke rritur punën tuaj.

Ekziston gjithashtu një shans 20% më pak që të lini pozicionin tuaj ose  të kërkoni vazhdimisht  mundësi të tjera punësimi. 

Studimi tregon gjithashtu se 50% e punonjësve që punojnë së bashku me një mik ndërtojnë një lidhje speciale me kompaninë në krahasim me 10% të atyre që mbajnë vetëm marrëdhënie profesionale.

Dy të tretat e grave besojnë se të kesh një mik në zyrë është thelbësore për të punuar mirë.

 

A.P./Shqiptarja.com
Komento