Biokarburantet, qeveria po përgatit projektligjin e ri

Ministria e Energjisë dhe Industrisë është duke hartuar një projektligj të ri për biokarburantet, që parashikohet të shkojë për miratim në fillim të viti të ardhshëm. Sipas burimeve zyrtare të kësaj ministrie, drafti është duke u diskutuar me grupet e interesit. Arsyeja e hartimit të një projekligji të ri për biokarburet ka të bëjë me mosfunksionimin e kuadrit aktual ligjor, por edhe me zbatimin e direktivave të detyrueshme europiane. Sipas MEI, projektligji i ri do të përcaktojë mënyrën sesi do të funksionojë ky segment i tregut, kush do të shesë, si dhe afatet e përafrimit me standardet e BE-së.
 

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

E djathta në Shqipëri, si parti leniniste