Bllokim e konfiskim 1500 lojërash fati

Bllokim e konfiskim 1500 lojërash fati
Njësia e Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit NJMLF) në Ministrinë e Financave, raporton tregues në rritje të performancës së saj. Sipas Ministrisë së Financave, tashmë e tërë atë histori e “zezë” e lojërave pa “rregulla loje”, të abuzimeve e shmangieve, e evazionit e mashtrimit tatimor, që u bë një realitet i dhimbshëm në Shqipëri, ku ekziston qindra kompani fantazëm lojërash fati, e ku organizoheshin në mënyrë të paligjshme veprimtari biznesi, tashmë është duke u treguar vetëm si një histori. Referuar të dhënave zyrtare për periudhën Tetor 2013 – Prill 2015,  janë kontrolluar 6500 pika sekondare lojëra fati; janë konstatuar 1709 shkelje ligjore në fushën e lojërave të fatit; janë plot 144  masa administrative me gjobë ndaj subjekteve të lojërave të fatit në vlerën e 720.000 USD.

Gjatë së  njëjtës periudhë më shumë se 1500 aktivitete lojërash fati të paligjshme janë bllokuar dhe konfiskuar, ndërsa 1149 automate elektronike janë konfiskuar. Sipas informacionit nga NJMLF aktualisht ndaj 9 subjekteve të licencuara është marrë masa administrative “pezullim aktiviteti”, ndërsa masa administrative “bllokim i llogarive bankare” është marrë ndaj 35 subjekteve të licencuara; Po kështu u është hequr licenca 20 subjekteve të licencuara.

Në vijim të kontrolleve specifike dhe zbatimit të masave të aplikuara janë zhbllokuar në favor të shtetit fondet e ngurtësuara të garancisë ndaj 15 subjekteve, të cilët kanë rezultuar debitorë ndaj NJMLF dhe DPT në vlerën 650.000 USD.

Nisur nga shkeljet e vërejtura në raport me ligjin dhe aktet e tjera nënligjore, njësia përkatëse në Ministrinë e Financave ka plotësuar dosjet dhe ka dërguar për ndjekje penale mbi 40 persona. “NJMLF ka ndërmarrë masa shtrënguese, si dhe ka nisur procesin e kërkimit të pasurive të subjekteve debitorë pranë ZRPP-së dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Transportit. Në proces janë duke u vendosur barra siguruese ndaj disa automjeteve në pronësi të subjekteve debitorë” theksonte në një deklaratë zyrtare Ministria e Financave.
 
 
6500 pika
Referuar të dhënave zyrtare për periudhën Tetor 2013 – Prill 2015,  janë kontrolluar 6500 pika sekondare lojëra fati; janë konstatuar 1709 shkelje ligjore

 
Tabela mbi të ardhurat e mbledhura nga NJMLF sipas viteve
NJëSIA E MBIKëQYRJES Së LOJëRAVE Të FATIT
ARKëTIME PËR NJMLF PëR PERIUDHëN 01.10.2013- 04.05.2015
Periudha 2011 2012 Deri 30.09. 2013 Nga 01.10 – 31.12.13 2014 Deri 04.05.2015
Total i të Ardhurave 82,163,412 87,201,124 46,563,978 68,702,961 108,443,415 86,908,005

  • Sondazhi i ditës:

    PS pritet të rikandidojë shumicën e kryebashkiakëve aktualë, si mendoni?×

Lajmi i fundit

FOTOLAJM/ ‘Arrestohet’ Donald Trump, pamjet e montuara nga inteligjenca artificiale për ish presidentin e SHBA-ve bëjnë xhiron e rrjetit

FOTOLAJM/ ‘Arrestohet’ Donald Trump, pamjet e montuara nga inteligjenca artificiale për ish presidentin e SHBA-ve bëjnë xhiron e rrjetit