Bruksel, Antonio Tajani zgjidhet kryetar i Komisionit për Çështjet Kushtetuese pranë PE

Burime informacioni pranë Parlamentit Europian, bëjnë të ditur  se ish-presidenti i Parlamentit Europian, Antonio Tajani u zgjodh kryetar i Komisionit për Çështjet Kushtetuese (AFCO) të Parlamentit Europian.

“Përkushtimi im për Europën vazhdon. Është nder për mua të udhëheq punën e Komisionit për Çështjet Kushtetuese të Parlamentit Europian”, tha Tajani pas zgjedhjes së tij.


Komisioni, i përbërë nga 28 anëtarë, është përgjegjës për çështjet institucionale të procesit të integrimit europian, në veçanti përgatitjen, inicimin dhe zbatimin e procedurave të rishikimit të traktatit, zbatimin e traktateve dhe vlerësimin e funksionimit të tyre, pasojat institucionale të negociatave për zgjerimin e Bashkimit Europian ose për tërheqjen nga unioni dhe marrëdhëniet ndërinstitucionale.

I.C./d.ba./Shqiptarja.com
Komento

Komente

  • adamo311: 12/07/2019 03:35

    Ta kuptojm EU-ne. 1.Qytetaret e "zgjedhin" Parlamentin Europian! 2.Te gjtha ligjet dhe rregulloret i perpillon Keshilli Europian! 3.Parlamenti Europian "guxon" ti miraton ligjet dhe rregulloret te cilat jane perpiluar nga Keshilli Europian! 4.ASNJE antar i Keshillit Europian nuk eshte votuar (zgjedhur) nga qytetaret! . . . Pra kjo quhet "DEMOKRACI" ne EU, per te cilen (EU-ne) shoqerite luftojn qe te behen pjese e saj!!! Une njohe profesore te cilet nje sistem te tille e quaj: FASHIZEN!!! Pra kjo eshte "ardhmeria" europiane!!! GEZUAR.

    Përgjigju